O domingo, día 12 de maio, tocounos repetir a
andaina que tentaramos facer e non puidemos completar por culpa da chuvia.
Desta vez a organización portouse ben e pediunos un día espléndido de
primavera. Así, pouco máis das nove e media da mañá xa estabamos en Prado (O
Covelo) preparados para subir ata a ermida da Virxe da Xestosa. Coincidiu que
estaban celebrando a romaría que eles chaman de “inverno”. Estaba o torreiro
cheo de postos de rosquilla, polbo, pan… pero aínda era un pouco cedo que se
non… O mestre Antonio aproveitou para explicarnos as bondades da auga que nace
no sepulcro que hai na pedra. Saímos do recinto e continuamos subindo polo
monte Faro atravesando polo medio dun gran grupo de muíños como os que queren poñer
no Galiñeiro e que nós non queremos que os poñan. No alto parada e foto de
grupo. Dende alí comezamos a baixar ata que chegamos ao curro onde tomamos o
bocata. Seguimos ata Vivenzo, unha aldeína de Melón, na provincia de Ourense.
Neste lugar hai unha eira que aínda conserva algún dos moitos “cabaceiros” da
zona, a maioría conserva a pedra da base. De aí continuamos ruta atravesando a
carballeira de Tourón onde alguén picou
as pernas cos toxos e que lle serviu para andar máis lixeira. Xa collemos sendeiro
cara ás fervenzas do Tourón onde gozamos
da paleta de cores que nos ofrecía a vexetación, tal e como podemos
apreciar nas fotos.
Seguimos pola pasarela ata chegar ao comezo das pozas de
Melón. Baixamos ata a parte baixa one descansamos un pouco, xantamos e ata
algún valente (ou destemido) se atreveu a bañarse. Despois do descanso
atravesamos a N-120 para coller camiño polo canón do río Cerves ata chegar á eira dos hórreos de Quins, onde estaba a fin da etapa.
Alí nos recibiu Margarita, a nai de Antonio, na súa casa, cunhas exquisitas
viandas: chourizo de Quins e queixo de Arzúa, regados con bo viño tinto de Arbo
e branco do Ribeiro; e de sobremesa rosquillas Ancla de Ponteareas. Xa vedes
que consumimos produtos da terra. A orghanisasión quere agradecer a acollida e
os agasallos. A media tarde volta para casa e xa pensando na próxima, que non é
nin máis nin menos que a visita ao santuario do bacallao (San Bacallao de
Laboreiro).
Fai clic na foto para ver máis
Fai clic na foto para ver máis
A orjanisasión quer ajradeser a Toñito a idea e posta en marcha desta bonita ruta da que todos disfrutamos con eses inmensos paixaxes, fervenzas mostras de arte popular , etc e coma non das ricas viandas que o final da ruta nos tiña preparadas a sua mai Dona Margarita que coma sempre puso a nosa disposición a sua casa, de verdade no nome de todo o grupo moitisimas gracias, e con semenllantes acollidas a xente so preguntaba cando iamos a volver por Quins, agardamos que pronto.
ResponderEliminarHola, da justo mirar como este grupo se xunta para facer andainas. Espero que sigades facendo moitas.
ResponderEliminarUn abrazo.
Josefa
ResponderEliminarSigo decindo que o que fai a sellora Margarita por o gupo
Non se paga solo con grazas
As broas yo bacallao ,como sempre muy boas segun comentarios
Espero acompañar o grupo na prosima
Un saludo